16 okt. 2013

Passande present till värdinnan/värden....

Nu kära vänner är det snart dags för glöggmys och adventsfika.
Jag tycker att det är en trevlig gest att ta med sig något till den som bjuder in.

Förra året skulle jag stå på en marknad och sälja återbrukade saker och då hade jag med sådana här "kakbaksburkar". Jag kan säga att de sålde slut omgående.
Idén föddes när jag kom över en hel drös med gamla konserveringsburkar i glas.
Jag hade gjort ljuslyktor av de som saknade lock men vill komma på vad jag skulle hitta på med de som var intakta och i fint skick.
Burkar med kakingredienter och fina lappar var vad det fick bli.

Jag har två olika recept som jag ofta använder för ändamålet och jag tänkte nu förära er dessa så att ni också kan göra era egna burkar. Har man inga gamla konserveringsburkar kan man ju använda nya burkar som man hittar i affären.

För att göra det enkelt för er så delar jag även med mig av de färdiga etiketterna.
Det är bara att skiva ut och använda. Självklart kan ni givetvis göra egna också.

Över till det roliga......

Detta recept får plats i en burk som rymmer ungefär 1 liter.

Chocolate chip cookies

3  3/4 dl vetemjöl
1  1/4 dl strösocker
1  1/4 dl farinsocker
1 tsk vanilj
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
100 gram hackad mörk choklad, gärna 70 %.

Varva dessa ingredienter i burken så att det ser fint ut.
Det som mottagaren ska lägga till är:

1,5 dl flytande margarin och 1 ägg.

Vidare instruktioner kring hur man bakar ut finns på etiketterna.






Här kommer recept nummer två. Burkarna på bilden ovan innehåller allihopa Chocolate chip cookies. Detta recept kräver en större burk ca 2 liter har jag för mig att jag använde.

Havrekakor med russin och choklad

175 g vetemjöl
200 g havregryn
100 g socker
50 g farinsocker
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
100 g hackade russin
200 g hackad mörk choklad, gärna 70 %
ev. 70 g hackade hasselnötter

Varva detta så att det ser fint ut. Du kan dela upp exempelvis havregrynen på två lager.

Det som mottagaren måsta lägga till är:

1,5 dl flytande margarin och 1/2 dl vatten.

Precis som tidigare finns utförligare instruktioner på etiketterna.








Det var det..... lycka till och har ni frågor så är det bara att ni frågar.
Just det jag glömde säga att etiketterna på mina burkar är klistrade på lite styvare papper som jag stansat ut. Har använt mig av en stans från Panduro med vågig kant.

Ha det gott, i dubbel bemärkelse ;)


Kramar Maria









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar